16.5.05

Code critique: Lokalni izbori

Nije posve jednostavno dan poslije izbora naći na internetu podatak koliko je birača bilo, a koliko je glasalo (ne relativno, u postocima, već apsolutno). Naposljetku ipak pronađeš ovo:
www.zgizbori.hr
i ovo:
www.izbori.hr
... i ustanoviš da lošije dizajniranih stranica već dugo nisi vidio. Ne estetski: nekoristivo. U mojoj 800x600 rezoluciji rubovi stranice ne vide se ni u IExploreru, a kamoli Firefoxu, a svi su linkovi na rubovima; od linka "Rezultati" viri otprilike "-i", pa napipavaj, braco. Jao.

3 komentara:

Melita kaže...

Firefox na 1024x768 vidi dobro, ali čim se prozor smanji, linkovi nestaju. Strašno. Još strašnije je da su do ovoga trenutka objavljeni rezultati iz samo 4 županije. I to se sve događa u današnje vrijeme kada jedan ogromni Brazil ima elektronsko glasanje.

crash0 kaže...

koma mi je to što su općenito te "državne" stranice koma. recimo, hnb ima (koliko se sjećam) dizajn star 5 godina i nekakve slide-menije na koje uopće ne možeš klikati. a hrt ima koma dizajn stariji od mene, da ne spominjemo to da im na forumu ima 10 000 razjarenih trekkija koje nitko ne jebe 2%

Mad.Webber kaže...

Nazhalost, i sam pishem na stroju koji je tako slab da nema tch, sh, itd. Chudovishno tijelo drzhavne uprave koje je razvilo spomenute stranice www.izbori.hr zove se GZAOP (gr.zav.za aut.obr.pod.). Taj BORG je napravio i stranice grada Zagreba, a projekt je vodila gdja Greta Augustinovich Pavichich - sluzhba za mjesnu samoupravu. U Rijeci, medzhutim, imaju interaktivne stranice koje se trenutno azhuriraju (@ speed=c), pa sam joj mislio predlozhiti da to napravimo i u nashem mjestu, u sklopu projekta sudjelovanja gradjana u vlasti putem novih inf.-kom. tehnologija. Prilagodjeno potrebama nashih gradjana moglo bi se na tim stranicama objaviti kad Dinamo primi gol od, recimo, Kamen-Ingrada ili izgubi utakmicu od momchadi pavijana iz maksimirskog zooloshkog vrta, a paralelno i komentare gradjana...