18.9.07

Unyieldy

unyieldy

Ne znam bolje riječi od ove da opiše stvarni svijet ("nepodatno"? pljuga). To je, ujedno, i potvrda da svijet ne postoji samo u našoj glavi — ili, barem, da je ta glava skroz zeznuto mjesto.

Stvarni je svijet, naime — za razliku od virtualnog softversko-kompjuterskog — unyieldy. Imaš genijalnu ideju — flop! ona propadne kad je pokušaš izvesti pred ljudima. Imaš najbolje namjere — fuć! ode mast u propast kad se trebaju odnositi na tvoje bližnje (što ćemo raditi, kako ćemo se zabavljati, kako ćemo gledati zalazak sunca i komentirati oblike oblaka). Imaš idealan sustav — bljuzg! u trenutku realizacije. Unyieldy.

I ne možeš mijenjati ljude koji su oko tebe. I tu su razne nezaobilazne stvari: smrt. Bolesti. Neuspjesi. Tjelesna ograničenja. Nešto ne znaš i ne ide ti i jebiga.

Za razliku od virtualnog svijeta. Restartaš. Reinstaliraš. Uzmeš drugi program. Sam napišeš. Probaš — ne ide — ako si dovoljno pažljiv, naći ćeš grešku u kodu. Help je uključen.

Unyieldy.

Zato bježimo u virtualne svjetove. Mašta ili kompjuter, svejedno.


(Unyieldy dolično ilustrirao adamkaplan.)

2 komentara:

Anonimno kaže...

fuć! ode mast u propast
digni uši vinetu
mlijekom za prolivenim
plakati se ne treba
+
unyieldy je prijatelj helplessa

+
jedno od boljih (a drugih, osim svojih doma se i ne mogu sad sjetiti) prolivenih mlijeka na početku "Čuda u Milanu"

Anonimno kaže...

Jučer dobijem mejl upita iz bxl unijskog sjedišta da im google samo yielda na hrvatskom, pa niš ne razumiju, a meni se baš svidio taj glagol. danas ga susrećem ovdje, najprije sam mislila da je samo deja vu, al sjetih se tog mejla. dviz